ead> راهنمای گردشگری استان لرستان و اراک

امیدوارم لحظات خوبی در این وب سایت داشته باشید .....

قلعه چشمک
نویسنده : dr.amir m تاریخ : پنج شنبه 26 تير 1393

در «پشت تنگ» خرم ­آباد و بر دامنه کوه«شخسک» در میان دره، قلعه­ ای وجود دارد که طول و عرض باروی آن 44 در 48 متر، و از لحاظ استحکام و طرز ساخت جالب توجه است. در ورودی قلعه به سوی جنوب باز می­شود. بعد از این در، باید از دری دیگر گذشت تا وارد صحن قلعه شد. طول راهرو از در اول تا صحن، 17 متر و عرض آن 5/2 متر است.

در دوسوی این راهرو، دو حیاط مشابه با چهار اتاق و دو اصطبل  ساخته شده است که از هر نظر شبیه به همدیگرند. این قلعه، دومین منزل از خرم ­آباد به سوی دزفول است و تا قلعه شهنشاه، پنج فرسنگ راه دارد. قلعه با سنگ و آجر و گچ بنا شده و ناودان­های آن از سنگ است. باروی کنگره­دار قلعه به اطراف مشرف است و مورد استفاده اهالی بومی روستا نیز قرار گرفته است.

منبع:irandeserts.com



:: موضوعات مرتبط: قلعه چشمک، ،

قلعه رکی
نویسنده : dr.amir m تاریخ : پنج شنبه 26 تير 1393

 

این قلعه در شرق دهستان«تشکن» از توابع بخش دوره چگنی خرم­آباد بر بالای قله­ای به نام «رکی» در ارتفاع 1000 متری کوه «برآفتاب» قرار گرفته است. سطح قلعه با تخته سنگ­های بزرگ فرش شده است و نشان می­دهد که در داخل قلعه روزگاری قصری وجود داشته است. این دژ خشتی است ولی ستون­های آن سنگی است. این دژ بر تمام جلگه تشکن تسلط دارد و راه­های دو سوی کوه و دره­های شمالی آن را زیر نظر می­گیرد.

منبع:irandeserts.com

 



:: موضوعات مرتبط: شهرستان خرم آباد، قلعه رکی، ،

قلعه زاخه یا زاغه
نویسنده : dr.amir m تاریخ : پنج شنبه 26 تير 1393

در 2 کیلومتری شرق تپه باستانی و روستای«چغابل»خرم­آباد، آثاری از یک دژ که از سنگ ساخته شده، باقی مانده است. بیشتر طاقهای آن از زیر خاک سربرآورده ­اند. اما بخش اعظم این دژ، هنوز در زیر خاک پنهان است و شکل تپه خودنمایی می­کند. دهانه برخی از طاق­ها به پنج متر هم می­رسد و چند اتاقی که از خاک بیرون آمده­اند، به هم مربوط و متصل هستند. در بعضی از اتاق­ها به سوی شمال و برخی دیگر به جانب جنوب باز می­شوند.

به احتمال زیاد، بنایی که در جنوب شرقی آن واقع شده، یک آتشکده قدیمی بوده است. بیشتر
سنگ­های بع کار رفته در این بنا، یا حجاری شده­اند و یا قلوه­ای هستند. کیفیت ساخت و ظاهر بنا نیز به آثار دوران ساسانی شباهت بیشتری دارد. مرمت و بازسازی این قلعه، آن را به یک اثر جالب توجه تاریخی تبدیل خواهد کرد.

منبع:irandeserts.com

 



:: موضوعات مرتبط: شهرستان خرم آباد، قلعه زاخه، ،

پل هرو/خرم آباد
نویسنده : dr.amir m تاریخ : پنج شنبه 26 تير 1393
 

پل هرو مربوط به دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان‌خرم‌آباد، روستای سیل گرگی، برروی رودخانه هرو واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۳۹۵۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 



:: موضوعات مرتبط: پل هرو، ،

پل گپ(پل بزرگ)
نویسنده : dr.amir m تاریخ : پنج شنبه 26 تير 1393
 

این اثر در تاریخ ۱۷ خرداد ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۳۵۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. اين پل دو قسمت شرقی و غربی شهر را به هم متصل نموده است و دارای 24 چشمه طاق بوده و طول آن بيش از 350 متر ،پنهای آن 5/8 متر و ارتفاع آن از كف رودخانه تا روگذر پل 8 متر است . مواد و مصالح آن در قسمت پايه ها از سنگهای تراشيده شده با ملات آهك و گچ و پايه های چشمه طاقها آن از آجر ساخته شده است . كتيبه سنگی برسينه ای شمالی پل نصب شده است كه با حروف مقطعه نوشته شده وبه عنوان طلسم معروف است . از ويژه گيهای اين پل طاق نما های ستبر آن می باشدكه سبك سازی آنها فقط در جهت عرض ومسير حركت آب صورت گرفته است .بخش ميانی پل و شاه نشين آن شباهت زيادی باشاه نشين پل خواجو در اصفهان دارد كه در اثر سيل تخريب شده است ومجددا باسيمان مرمت شده است.

 



غار قاژه
نویسنده : dr.amir m تاریخ : پنج شنبه 26 تير 1393

 

در جنوب شرقي «کوه يافته»، در بخش چگني خرم آباد غاري است به نام «قاژه» يا «مغار» که در داخل آن، تعدادي «استالاکتيت» و «استالاگميت» ديده مي‌شود. دهانة غار به سوي شرق است.
در داخل غار، حوضچه‌اي پر از آب سرد به وجود آمده که نسبتاً بزرگ است و بي شاز 5/1 متر عمق دارد. در قسمت غربي دهانة غار، يک راه باريک وجود دارد که با سنگ و گچ چند پله در آن ساخته شده است. اين غار، اقامتگاه موقت شکارچيان است و امکان دارد در گذشته، اين راه را شکارچيان ساخته باشند. در هر حال بازديد از اين غار و تماشاي طبيعت اطراف مسير آن، جذاب و ديدني است.....



ادامه مطلب
غار دوشه
نویسنده : dr.amir m تاریخ : پنج شنبه 26 تير 1393

غار دوشه، يکي از غارهاي تاريخي استان لرستان است که در روستاي «کرشوراب» از توابع بخش چگني خرم‌آباد واقع شده و حاوي نقاشي‌ها و کتيبه‌هاي تاريخي متعدد و جالب توجه است. براي ورود به غار بايد از غرب «تنگة دوشه» به بالاي کوه صعود کرد. ارتفاع سقف تا کف غار در حدود پنج متر است. داخل آن به شکل دايرة منظم است که انحناي اين غار در درة آرش «الشتر» واقع شده و در گويش محلي به «مرسمسا» مشهور است. طول غار نزديک به 70 متر، عرض دهانه آن 6 متر، پهناي داخل آن 7 متر و بلندي دهانه آن 70/3 متر است. در کف اين غار، تعدادي سنگ چخماق ديده شده است. اين غار در بالاي محلي قرار دارد که از آنجا سنگ‌هاي تراش خورده‌اي را براي ساختمان سازي آورده‌اند که نشان مي‌دهد، بيش‌ترين سنگ‌هاي بناها و آثار مهم الشتر يا سنگ قبرها را از اين مکان تهيه کرده‌اند.....

 

 



ادامه مطلب

.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.




تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به راهنمای گردشگری استان لرستان و اراک مي باشد.