ead> راهنمای گردشگری استان لرستان و اراک

امیدوارم لحظات خوبی در این وب سایت داشته باشید .....

غار کوگان
نویسنده : dr.amir m تاریخ : پنج شنبه 26 تير 1393

اين غار يکي از معدود غارهاي مصنوعي استان است که به دست انسان در دل کوهستان‌ها به وجود آمده است. غار کوگان، در 40 کیلومتری آزادراه خرم آباد به خوزستان و در کوهي موسوم به «کوگان» واقع شده است. غار کوگان جزو غارهاي چند طبقه است که دسترسي بسيار سختي دارد و رسيدن به آن بدون تجهيز به امکانات و وسايل کوهنوردي و غارنوردي ممکن نيست. اين غار دژ مانند به استناد سکه‌هايي که در اطراف آن به دست آمده است به دورة اشکانيان تعلق دارد و طي قرون متمادي به عنوان يک محل سکونت دائمي مورد استفاده قرار گرفته است. ورودی غار به صورت چهار گوش در اندازه 50/2 در 20/2 متر است و به سمت شمال باز می شود....

 

 



ادامه مطلب
غار قمری
نویسنده : dr.amir m تاریخ : پنج شنبه 26 تير 1393

 

غار قمری یا اشکفت قمری مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان است و در خرم‌آباد، بالای کوه مشرف به گرداب سنگی واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۱۴۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. دهانة غار به سوي جنوب کوه قرار دارد و سطح داخل دهانة آن بيش از 200 متر است. طول راهروي غار، باريک و طولاني است و تاکنون انتهاي آن کشف نشده است. دربارة اين غار افسانه‌هاي بسياري زبانزد مردم محلي است.

پرفسور هول، دره خرم آباد را به خاطر وجود غارهای پیش از تاریخ متعدد و به هم فشردگی آن به عنوان مرکز تحقیقات و مطالعات دوره پارینه سنگی خویش قرار داد و در این دره موفق به یافتن 17 اقامتگاه انسانی دوره پارینه سنگی شد که از آن جمله می توان به غار کنجی مربوط به دوره موسترین و پناهگاه صخره ای گرارجنه که دارای ابزار موستری و بارادوستی و غار یافته با ابزار بارادوستی و غار قمری با ابزار موستری و پناهگاه سنگی پاسنگر که شامل مواد بارادوستی و زارزی بود اشاره کرد. همچنین تجزیه و تحلیل داده ها و یافته های باستان شناسی نشان می دهد که ابتدا غار کنجی در شرق دره مسکون شده و در دوره های بعد غار کنجی متروک و غارهای غربی همچون قمری و پاسنگر و یافته مورد توجه و سکونت قرار گرفته اند.

 



پل شاپور خواست
نویسنده : dr.amir m تاریخ : پنج شنبه 26 تير 1393

اين پل در فاصله 51 کیلومتری  غرب جاده خرم آباد به  کوهدشت در بخش چگني بررو ي رودخانه اي به همين نام ودر مسير راه باستاني شاپور خواست به طرهان احداث شده است. در متون تاريخي از آن به عنوان كژكي ياد شده است . طول پل حدود 320 متر و عرض هريك از دو چشمه شرقي آن 20/23 متر است . ارتفاع آن در بالاترين قسمت 26 متر و در كوتاهترين قسمت 10 متر است از دوازده طاق پل تنها سه دهنه آن تخريب شده و بقيه هنور سالم هستند .برخي از پايه هاي پل باسنگهاي بزرگ وحجاري شده ساخته شده اند. مواد و مصالح اين بناي سترگ از سنگ ، گچ و آجر تشكيل شده است. در كنار اين پل بقاياي سه پل ديگر از دوره هاي گذشته وجود دارد كه با مشخصات پلهاي ساساني قابل مقايسه هستند . بناي فعلي منسوب به آل حسنويه و مربوط به قرن 4هق است كه به شماره 355 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيد است.

 

پُل کَشکان یا به گویش لری کَشکُو (Kashkoo) پلی است باستانی که تاریخ ساخت آن به دوره حکومت آل حسنویه بازمی گردد.زمان ساخت این پل به قرن چهارم هجری قمری برمی گردد.

 



مسجد جامع خرم آباد
نویسنده : dr.amir m تاریخ : پنج شنبه 26 تير 1393
 

اين بنا در شهرستان خرم آباد واقع گرديده است . بناي اوليه مسجد در سال 970 ه-. ق به دستور شاه پرور سلطان، دختر اغوربيک- از اتابکان لرستان- ساخته شد و در دوره هاي بعد مرتبا تعمير و مرمت گرديد تا اينکه در دوره متأخر بازسازي و حجرا تي در شمال و جنوب - جهت استفاده طلاب علوم ديني به آن اضافه گرديد . بناي کنوني مسجد که تا حدود زيادي نوسازي شده، مشتمل بر ايواني در جانب شرقي و شبستان ستونداري به ابعاد 9×30 متر است که پوشش طاق و گنبد آن بر روي 7 ستون چهار ضلعي قرار مي گيرد . طاق هاي بالاي ستون ها در اين شبستان توسط تيرهاي چوبي به هم متصل شده و نيروي رانشي آنها مهار شده است . در اين مسجد، سه سنگ نوشته متضمن فراميني ازدوره صفوي کشف شده است .

منبع:irandeserts.com



میل خرم آباد
نویسنده : dr.amir m تاریخ : چهار شنبه 25 تير 1393
 

این اثر در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۱۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در 10كيلومتري جنوب شهرستان تاكستان روستاي خرم آباد قرار دارد كه در مركز اين روستا برج آجري استوانه اي به ارتفاع 12 متر سر به آسمان افراشته است . محيط اين برج -كه تو خالي است – 6 مترو ضخامت ديواره هاي آن 35 سانتي متر مي باشد و با 17 پله مارپيچي به عرض 55 سانتي متر به بالا راه مي يابد و نورگيرهاي كوچكي به فاصله يك آجر در بدنه آن كار گذاشته اند ....

 

 



:: موضوعات مرتبط: میل خرم آباد، ،

ادامه مطلب
غار یافته
نویسنده : dr.amir m تاریخ : چهار شنبه 25 تير 1393

 

اين غار در 25 کيلومتري جنوب غربي شهر خرم‌آباد بر سر راه کوهدشت، در محلي به نام «سوليزه» بر دامنة کوه «يافته»، واقع شده و سطح و فضاي داخلي آن محدود است. این غار برای اولین باردر سال 1965 میلادی توسط "فرانک هول" باستان شناس آمریکایی مورد کاوش قرار گرفت.

در سال 84 نیز دومین دوره کاوش این غار توسط هیات مشترک ایران و بلژیک آغاز شده که در حال حاضر ادامه دارد.سرپرست ایرانی هیات کاوش می گوید: غار یافته به دلیل دارا بودن بیش از دو متر رسوبات باستان شناختی اواخر عصر یخ (شامل بقایای فرهنگی دوره پارینه سنگی جدید) دارای اهمیت فراوانی در مطالعه فرهنگ اوایل این دوره در خاور نزدیک و اروپاست. "سونیا شیدرنگ" افزود: در دهه های اخیر پژوهش های فراوانی در ارتباط با خاستگاه و راه و روش زندگی انسان مدرن دراروپا و خاور دور انجام شده است....

 



:: موضوعات مرتبط: غار یافته، ،

ادامه مطلب
آبشار نوژیان
نویسنده : dr.amir m تاریخ : چهار شنبه 25 تير 1393

آبشار نوژيان خرم آباد در موقعیت جغرافیایی E483430 N331353 در استان لرستان واقع است. ین آبشار در ۳۸ کیلومتری جنوب شرقی خرم‌آباد (بخش پاپی) به ارتفاع ۹۵ متر وعرض تاج ۵ متر است. این آبشار یكی از زیبایی های طبیعت لرستان است كه هر ساله بسیاری از مردم را به سوی خود جلب می كند. گردشگاه جنگلی نوژیان بالای كوه تاف قرار دارد. در كوه تاف انواع گیاهان دارویی می رویند و طبیعت و آبشار زیبای آن شگفت انگیز و دیدنی است. بسیاری از مردم برای تماشای این آبشار زیبا و همچنین برای جمع آوری گیاهان دارویی به این ناحیه می آیند و اوقات فراغت خود را در آنجا می گذرانند....

 



:: موضوعات مرتبط: آبشار نوژیان، ،

ادامه مطلب

.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.




تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به راهنمای گردشگری استان لرستان و اراک مي باشد.